Rijbewijs C - Kosten

Truck drivers big truck of driver's hands on big truck steering wheel
Professional Trucker Job Concept. Caucasian Men in the Semi Truck. Hand on Wheel Closeup Photo.

Vrachtwagen rijbewijs kosten

Wat kost een vrachtwagen rijbewijs nu eigenlijk in totaal? Wij zochten het voor je uit. Het halen van je vrachtwagen rijbewijs kost behoorlijk wat geld, je bent al snel meer dan €3000,- kwijt. Het via een bedrijf halen van het rijbewijs C is dan ook een populaire optie, zo is het rijbewijs voor jou gratis. Vaak heb je dan bovendien direct baangarantie bij hetzelfde bedrijf.

Bijkomende kosten vrachtwagen rijbewijs

Met alleen het volgen van theorie- en praktijklessen, en het slagen voor de examens, ben je er nog niet. Houd er rekening mee dat er ook nog kosten bijkomen voor je gezondheidsverklaring, de medische keuring en het aanvragen van je rijbewijs bij de gemeente. De kosten voor het aanvragen en afhalen van je rijbewijs verschillen per gemeente. Afhankelijk van waar je woont, kun je rekenen op €30,- tot €70,- aan kosten voor het in ontvangst nemen van je vrachtwagen rijbewijs. Heb je je rijbewijs met spoed nodig? Dan komt hier nog een toeslag van een paar tientjes bovenop en heb je je rijbewijs binnen enkele werkdagen al in bezit.

Kosten groot rijbewijs

Zoals je ziet, de kosten voor het halen van je groot rijbewijs zijn niet mals. Het is een pittige opleiding waarvoor je zowel de vrachtwagen theorie als praktijk moet beheersen. Gelukkig is de arbeidsmarkt momenteel erg gunstig voor jou als werknemer: transportbedrijven staan te springen om nieuwe chauffeurs. Daar kun jij mooi gebruik van maken! Meld je aan bij een transportbedrijf of uitzendbureau en je kunt je groot rijbewijs waarschijnlijk gratis halen. Wil je het rijbewijs op eigen kracht halen? Lees dan hieronder verder over de geschatte kosten per vorm van het groot rijbewijs.

 

C rijbewijs kosten

De kosten voor het behalen van rijbewijs C zijn afhankelijk van hoe snel je kunt leren en hoeveel lessen je nodig hebt. Ook is het van belang of je gebruik kunt maken van STAP-budget (subsidie vanuit de overheid) of gedeeltelijke of volledige vergoeding van de C rijbewijs kosten ontvangt via je huidige of toekomstige werkgever. Gratis rijbewijs C halen is dus mogelijk, kies voor een vervoersbedrijf dat je opleiding vergoedt en je direct baangarantie biedt. Wanneer je zelfstandig je vrachtwagen rijbewijs wilt halen, moet je voor rekenen op minimaal zo’n €3000,-. Zoals je ziet, is dit een flink bedrag en kun je je rijbewijs C beter gratis halen via een werkgever!

Fuel truck rushes down the highway, Norwey. Truck Car in motion blur.
Truck drivers big truck of driver's hands on big truck steering wheel

Rijbewijs C code 95 kosten

Wanneer je je C rijbewijs beroepsmatig wilt gebruiken, ben je verplicht om deze uit te breiden met code 95. De rijbewijs C code 95 kosten liggen tussen de €700,- en €1000,-, afhankelijk van of je gebruik maakt van een eigen voertuig of een auto van de rijschool gebruikt. Voor dit bedrag kun je dan de verplichte 35 uur aan nascholingscursussen volgen. De verplichte gezondheidsverklaring kun je voor zo’n €40,- krijgen, dit document dien je mee te nemen naar je medische keuring. De medische keuring wordt voltrokken door een bij het CBR aangesloten arbo-arts. De kosten voor de medische keuring bedragen ongeveer €100,-. Lees hier verder over het C rijbewijs met code 95.

CE rijbewijs kosten

Benieuwd naar de kosten voor het CE rijbewijs? Om E achter C te behalen moet je rekenen op zo’n €2500,-. Natuurlijk zijn ook de kosten voor dit rijbewijs weer afhankelijk van hoe snel je kunt leren en hoeveel ervaring je al hebt op de vrachtwagen. De meeste chauffeurs hebben 20 tot 25 lesuren nodig om klaar te zijn voor het CE rijbewijs praktijk-examen. Je kunt de CE rijbewijs kosten flink verlagen door gebruik te maken van subsidie of door het vrachtwagen rijbewijs via een werkgever te behalen. De vrachtwagen rijbewijs CE kosten kunnen dan, in het gunstigste geval, tot €0,- worden gereduceerd.

Rijbewijs CE code 95 kosten

De kosten voor code 95 voor rijbewijs CE zijn gelijk aan de rijbewijs C code 95 kosten. Wanneer je zowel rijbewijs C als rijbewijs CE met code 95 in bezit hebt, hoef je niet twee keer 35 uur per jaar aan bijscholing te volgen. Volg 35 uur aan nascholing en verleng je code 95-toevoeging voor zowel je CE als je C rijbewijs. Meer weten over het behalen van je E achter C? Lees dan hier verder over het CE rijbewijs.

Vrachtwagen rijbewijs gratis halen

Het is mogelijk om je vrachtwagen rijbewijs gratis te halen. Dit kan door je aan te sluiten bij een uitzendbureau of transportbedrijf dat dringend op zoek is naar personeel en jou als potentiële nieuwe beroepschauffeur gratis opleidt. Lees hier meer over het vrachtwagen rijbewijs halen via een bedrijf en de bijbehorende baangarantie.