Rijbewijs C - Theorie

Fuel truck rushes down the highway, Norwey. Truck Car in motion blur.
Truck drivers big truck of driver's hands on big truck steering wheel

Vrachtwagen rijbewijs theorie

Slagen voor je vrachtwagen rijbewijs theorie is niet moeilijk. Natuurlijk moet je je goed voorbereiden door te online vrachtwagen examens te oefenen en een goed theorieboek voor rijbewijs C te bestuderen, maar 90% van de benodigde theoretische kennis komt overeen met wat je al moest weten om te slagen voor de auto theorie. Ben je benieuwd hoe het nu precies zit met het theorie examen voor de vrachtwagen? Op deze pagina vind je alles over het vrachtwagen theorie examen nieuwe stijl, en de theorie examens oude stijl.

Theorie rijbewijs

De theorie voor rijbewijs C bestaat sinds 1 juli 2022 nog maar uit één vrachtwagen theorie examen (Rijbewijs en Vakbekwaamheid Module 1C (RVM1-C)). Tot 1 september 2022 kun je de examens ook nog in de oude stijl maken, in dat geval bestaat de vrachtwagen theorie niet uit één maar uit twee delen. Deel 1 is Verkeer en Techniek (RV1), deel twee is Administratie (R2C). Wanneer je ervoor kiest om het vrachtwagen theorie examen in nieuwe stijl te maken, met slechts één theorie examen dus, moet je hiervoor geslaagd zijn voordat je praktijkexamen mag doen. Kies je ervoor om de vrachtwagen theorie in oude stijl te doen waarbij je twee vrachtwagen theorie examens doet? Dan mag je je praktijkexamen al doen wanneer je alleen voor deel één, Verkeer en Techniek (RV1), geslaagd bent.

Overgangsregeling vrachtwagen rijbewijs theorie

Heb je al één van de twee vrachtwagen theorie examens in oude stijl behaald? Dan kun je gebruik maken van de overgangsregeling. Via deze pagina op CBR.nl ontdek je welk examen je dan nog moet afleggen om de vrachtwagen theorie af te ronden.

Theorieboeken rijbewijs

Wanneer je wilt slagen voor je vrachtwagen theorie examen, is een goed theorieboek voor rijbewijs C je basis. Kies uit de theorieboeken voor rijbewijs C die we hieronder voor je hebben opgesomd, dan weet je zeker dat je een goede keuze maakt. Onze redactie heeft alle boeken nagelopen op onder andere eenvoudig taalgebruik, voldoende gebruik van afbeeldingen, duidelijkheid, volledigheid en correctheid van de informatie. 

Gratis theorie examen oefenen rijbewijs C

Alvast van start met het gratis oefenen van theorie examens voor rijbewijs C? Er zijn verschillende websites waar je de vrachtwagen theorie gratis kunt oefenen. Sommige websites bieden je de mogelijkheid om één vrachtwagen theorie examen gratis te oefenen, en vragen je een kleine vergoeding te betalen om alle vrachtwagen oefen examens te kunnen maken. Wat ons betreft is dit het geld zeker waard. Je leert het type vragen en vraagstelling alvast kennen, waardoor je op het echte vrachtwagen theorie examen bij het CBR niet voor verrassingen komt te staan. Gezien de hoge kosten voor het behalen van je vrachtwagen rijbewijs, zijn die paar losse euro’s extra die je voor het online oefenen betaalt het probleem niet. Onze redactie onderzocht verschillende aanbieders van online vrachtwagen theorie examen aanbieders, hieronder onze top 3.